Bouw Ho-baan

 • Berichten: 1219

Bouw Ho-baan werd gestart door Taurusfan

Bericht van Kermisklant van 27-6-2009
Net zoals bij de N spoor baan willen we ook de vorderingen van de HO banen op het forum zetten. Dit doen we om te laten zien dat er wel degelijk aan de banen wordt gewerkt, ook al is dit niet altijd duidelijk te zien. Zo zitten er bijvoorbeeld aan de Duitse kant al een paar maanden verschillende mensen onder de baan om aan de elektra te werken. Het fijne weet ik daar niet van want de elektra is niet mijn sterkste kant. Gelukkig zit ik dan op een club zodat je je ervaring met elkaar kan delen.
Verder wordt er aan de Duitse kant ook druk gewerkt aan een overkapping bij het station, zodat ook de kleine passagiers droog op een trein kunnen wachten.
Aan de Nederlandse kant zijn we net begonnen met het aanleggen van wat industrie spoor, zodat we tijdens het rijden wat meer "speel" mogelijkheden hebben. Het is de bedoeling om een stadsgasfabriek te plaatsen. Dan kunnen er bijvoorbeeld kolentreinen rangeren. Verder komt er een VAM overslag. Dit houdt in dat de stadsreiniging hun vuilniswagens kunnen legen, en dit wordt dan per spoor afgevoerd in die mooie wagens waar De Fons over doorverwees naar de Rolandrail site. Als laatste is het de bedoeling om een goederenoverslag te maken. Dit om gewoon leuke goederen treinen te kunnen rangeren.
Ik ga proberen zo snel mogelijk ook wat foto's te plaatsen om het een en ander wat duidelijker te maken
Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
Laatst bewerkt 14 sept 2018 03:09 door Taurusfan.
14 sept 2018 03:08 #367

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Bericht van Kermisklant van 4-11-2009

Gisteren wat foto's gemaakt van de vaste HO banen. Daar zie je onder andere een van de mannen onder de baan, het werk wat ze verrichten en dan het resultaat. (de seinen)

Verder is het wissel te zien dat naar de industrie van de Nederlandse kant gaat met als eerste project de VAM overslag.
Het VAM gebouw wordt gemaakt van oude lamellen die ooit als zonwering hebben gediend. Dit heeft een realistisch uiterlijk voor een industrie gebouw. De onderzijde van het gebouw is van een transparante plaat gemaakt die een beetje ruw is en na het spuiten hopelijk het effect geeft van beton. Het is de bedoeling om er nog een verdieping op te zetten, die bedoelt is voor de kraanloop. De vuilniswagen stort namelijk zijn vuil en dit wordt dan met een kraan in een soort trechter boven de VAM wagon gestort.
Verder moet er nog een kantoor en een weegbrug bijkomen.

Zoals eerder geschreven komt er ook een stadsgas fabriek, deze zit nog in de doos maar de gas opslag staat er al naast. We moeten het model wellicht wat aanpassen aan een Nederlands voorbeeld zodat het wat Hollandser overkomt.

Er staat ook nog een foto tussen van de kolenbunker aan de Duitse kant, die is begin dit jaar geplaatst samen met een kraan en de aankleding rond de lokloods.
Van de perronoverkapping heb ik nog geen foto's, deze was nog niet zover dat het een goede indruk gaf van wat het gaat worden. De laatste foto's zijn van het kinder/ speelbaantje en nog stiekem een van een circustrein uit Oer Erkenschwick.

Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:15 #368

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Bericht van Kermisklant van 11-11-2008

Ik wil deze keer wat verder ingaan op de bouw van het VAM gebouw, zoals de eerste foto's laten zien ben ik weer wat verder. De laatste verdieping is er bij gekomen, dit is het deel waar de kraan door loopt om het vuil boven de VAM wagens te brengen.


De volgende foto laat zien dat het gebouw is opgebouwd uit verschillende delen


2 Delen heb ik nog wat dichterbij op de foto genomen, dit is het deel waar de vuilniswagens hun vuil storten en het deel waar de VAM wagens het vervolgens opvangen.
Dan komen er 2 foto's die laten zien hoe het er van binnen uit ziet. Ik heb eerst de lamellen op maat gemaakt, en dan daar weer een strook styreen tegenaan gelijmt.
Die strook heeft een bepaalde hoogte die de hoogte bepaalt als dit deel over het onderste deel schuift.
De tweede foto laat zien dat voor de pilaren eerst een versteviging nodig was om de boel te stutten.
Zoals op de foto's te zien is zijn hier en daar natuurlijk verstevigingen te zien om het allemaal wat stabiliteit te geven.
Wat nu nog moet gebeuren is de deuren maken, het geheel spuiten en het dak afwerken. Dit wil ik doen met schuurpapier om de dakbedekking te imiteren. Verder met de trap nog gemaakt worden om vanuit het bovenste buitenlangs naar beneden te komen.(of naar boven natuurlijk) Als iemand hier een idee voor heeft, graag want ik weet nog niet hoe ik dit ga aanpakken. Dan moet er natuurlijk ook nog een kantoorgebouwtje komen. Dit is al getekend en wacht op een bouwvergunning, samen met een weegbrug moet dit de rest van het VAM terrein compleet maken.

Op de laatste foto is RailroadRob te zien die bezig is met de aanleg van het industriespoor. We moeten eerst de boel vlak maken om weer nieuwe rails te leggen naar de verschillende projecten.
Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:20 #369

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Bericht van 11-11-2008

En ter completering van dit geheel; Kermisklant Ronald in volle actie om de reportage te makenKan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:22 #370
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Bericht van Kermisklant van 6-4-2009

Er is ondertussen veel gebeurt aan de scenery, zowel aan de Duitse kant als in Nederland.
Marco heeft een kerkje geplaatst in de heuvels van Duitsland.Verder heeft Marco de trafo's weggewerkt, hier komen nog wat gebouwen voor.


Ook de stad wordt wat aangepast/ afgewerkt.


Hetzelfde gebeurt aan de Nederlandse kant, alleen kan je daar spreken van een komplete stads renovatie.
En als laatste 2 foto's nog een stukje industrie, dit wordt de kolenoverslag.
Waar ik nu geen foto's van heb is wat er onder de baan gebeurd. Dit gebeurd op de bekende uitsmijter dagen, dan wordt je er niet uitgegooid maar wordt er heel hard gewerkt onder de baan. Daar moet namelijk nog een hoop gebeuren om alles in september rijklaar te hebben. Ze zijn druk bezig met het uitdenken en uitwerken van de beveiliging.
Dit was even een korte update die eigenlijk al weer verouderd is, er gebeurt zoveel op het moment dat ik de volgende keer maar weer m'n fototoestel meeneem.
Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
Laatst bewerkt 14 sept 2018 03:29 door Taurusfan.
14 sept 2018 03:26 #371

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Bericht van Kermisklant van 7-7-2009

Nou het is dan toch al weer gauw een maand verder. Ik had wel m'n fototoestel bij me maar ben laat met het plaatsen van de foto's. Dus maar snel wat plaatjes. Op de eerste foto zien we Cor die zich de laatste tijd op de bovenleiding heeft geconcentreerd.Foto 2 en 3 laten zien dat Henk aan de "kerstbomen" zit te solderen. De werking en functie van de kerstbomen is mij onbekend. Misschien wil Ron hier een uitleg van geven want volgens mij komen ze uit zijn brein.

Goed dan de volgende foto, dit is nou volgens mij een vertrouwd plaatje van wat er op de uitsmijterdagen gebeurd. Onhandig onder de tafel zitten en solderen, want dat moet natuurlijk op de meest onhandige plaatsen. Dus deze plek valt nog mee. Dit is trouwens Ron die lekker onhandig mag zitten.


De volgende 3 foto's laten zien hoe we de bomen maken. Rob, Marco en Jeroen (Jeroen staat niet op de foto) zijn bezig om weer wat verse bomen te maken. Dit gebeurt met ijzerdraad, vlas en een boormachine. Marco bedient de boormachine, Jeroen knipt de bomen in model en Rob geeft ze dan de blaadjes. Op deze manier worden er zo maar weer 100 bomen gemaakt.


Ik begon m'n verhaal dat Cor met de bovenleiding bezig is, dus ook even 2 plaatjes met een overzicht van zijn werk.
Een ander project was het plaatsen van de stelton platen bij de lokloods. Deze zijn 1 voor 1 uitgeknipt en van zijkantjes voorzien. Daarna opgeplakt en wat verouderd.


Als laatste is te zien hoe het gras is veranderd in een betonplaat waar het VAM gebouw komt te staan. En dat het gehele industriegebied in de grondverf staat.

Wellicht dat Ron wel een uitleg plaats over de kerstbomen.
Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:37 #372

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Bericht van 7-7-2009Het is wellicht niet de modernste vorm van monteren maar voor ons wel de goedkoopste, de kerstbomen lagen in een flink aantal onder de baan te wachten op iets zinnigs en dat hebben we nu gevonden. Voor een schakeling wordt bepaald hoeveel relais er nodig zijn, deze worden geplaats op een "relaisplaat" en de bedrading wordt doorgetrokken naar de kerstboom. Vervolgens wordt de relaisplaat onder de baan gemonteerd op de handigste plek; dicht bij de te bedienen elementen en zodanig dat je met rechts kan solderen. Op deze manier zit je niet onhandig aan een relaisvoetje te solderen. Inmiddels zijn er een tiental van deze platen gemaakt en gemonteerd voor de bediening van de seinbeelden en rijstroomvoedingen op de paradestrecke en komen er nog enkele bij bijvoorbeeld voor de overweg die vlak voor Talhausen nog geplaatst gaat worden. Ook voor de bediening van de seinen in het Hbf is een dergelijke werkwijze mogelijk maar of we dan kerstbomen genoeg hebben.....
Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:39 #373
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Bericht van 11-8-2009

Op dit moment wordt er op de uitsmijterdagen hard gewerkt aan de schakelingen van het bloksysteem en aan de bovenleiding in het Hbf, voor sommige klussen moet je een halve acrobaat zijn.

Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:42 #374
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Foto's van Crazy Frog van 19-10-2010Even een uitstapje naar spoor I en het werk aan de detaillering gaat gewoon door.
Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:44 #375
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Bericht van 5-6-2011

En toen werd het even rustig omdat er voor de NMF-dagen heel wat werk verzet moest worden aan de modulebaan.
Af en toe wat gefreubel aan de scenery en af en toe een rijdag met vreemde treinen of een leuke Line-up.
Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:47 #376

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Bericht van 16-3-2012


De truc met de spiegel


De Bahnhofsstrasse van Badheim


Weer een hoek gevuld


In Waterdijk komen ook steeds meer details


Hier is het al lente
Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:51 #377

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Berichten: 1219

Beantwoord door Taurusfan in topic Bouw Ho-baan

Zomaar wat sfeerplaatjes van Vincent van 8 jan 2012 ;


Werkzaamheden aan de weg


De viskraam


Werkoverleg


Een fiets die niet op slot staat


Gezellig druk op het terras
Kan iemand 2020 even opnieuw installeren, er zit een virus in.
14 sept 2018 03:54 #378

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 3.233 seconden

© Modelbouwvereniging Waterland

Terug Naar Boven